Menu Zavřít

LIKVIDACE NEBO SNÍŽENÍ

2. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Aero Holding

Společnost Aero Holding plánuje desetkrát snížit základní jmění z 1,57 miliardy korun. Její kumulovaná ztráta se totiž loni prohloubila na 5,7 miliardy. Schválí-li zářijová valná hromada podniku tento návrh, poklesne nominální hodnota akcie z d vou set na dvacetikorunu, což má odpovídat tržní hodnotě papíru. Ten se nyní obchoduje za třináct korun. „Kdyby se neschválilo snížení základního jmění, společnost půjde pravděpodobně do likvidace, uvedli představitelé holdingu.

V obchodním rejstříku ale stále zatím není zapsáno první snížení základního jmění ze 7,863 miliardy korun na 1,57 miliardy, přijaté v roce 1997. Nominál akcie tehdy poklesl z tisícikoruny na pětinu.

MMF24

Společnost loni utržila 5,9 milionu korun, její finanční výnosy dosáhly 115,6 milionu korun ale náklady dosáhly částky 2,3 miliardy. Červená čísla se tak loni propadla na 1,4 miliardy. „Ztrátu miliardy korun představoval prodej akcií Letu Kunovice americké Ayres Corporation, da lší ztráty způsobily prodeje akcií Technometry Radotín a tvorba opravných položek za 350 milionů korun, upřesnilo vedení podniku.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).