Menu Zavřít

Logistika a hotely táhnou

14. 4. 2006
Autor: Euro.cz

Immorent ČR

CIF24

PRAHA (bor) - Největší nárůst objemu obchodů zaznamenala leasingová společnost Immorent ČR v oblasti průmyslových budov a hotelů. „Podnikatelé v těchto oborech kladou důraz na rozložení prostředků potřebných k financování nemovitosti do delšího časového období, což jim umožní optimalizaci poměru mezi příjmy z jejich činnosti a výdaji na koupi objektu,“ uvedl Tomáš Velemínský, jednatel firmy Immorent ČR, která ovládá více než polovinu tuzemském trhu leasingu nemovitostí.
V segmentu průmyslových budov uzavřela firma v loňském roce nové kontrakty ve výši čtyř miliard korun, podílela se například na financování výstavby soukromých průmyslových zón společnosti CTP Project Invest. Největší zakázku v hotelových službách představuje leasing dvou pražských hotelů Corinthia. Objem financování dosáhl 1,5 miliardy korun. Nejvýznamnějšími zákazníky Immorentu z oblasti prodejen se v minulém roce staly firmy Spar a Tesco.
V roce 2005 uzavřel Immorent nové smlouvy na leasing nemovitostí v celkovém objemu 7,084 miliardy korun. Ve srovnání s předchozím rokem firma vykázala nárůst o devět procent. Růst objemu nových obchodů společnosti byl vyšší než celkový růst trhu, který činil 6,6 procenta.
Společnost se kromě leasingu nemovitostí zabývá i jejich developmentem. V závěru roku 2005 společnost dokončila v Praze 5 další dvě budovy administrativního centra Avenir Business Park. Komplex se zhruba 23 tisíci metrů čtverečních kancelářských ploch Immorent krátce před koncem loňského roku prodal za zhruba 1,7 miliardy korun realitnímu fondu Aviva Central European Property Fund.
Immorent ČR je dceřinou společností rakouské Immorent AG, která patří do finanční skupiny Erste Bank. Na českém trhu působí od roku 1997.

  • Našli jste v článku chybu?