Menu Zavřít

Lukoil na cestě do Polska

30. 3. 2007
Autor: Euro.cz

Čerpací stanice

ebf - tip - debata

Největší ruská ropná společnost Lukoil hodlá během několika let zvýšit počet svých čerpacích stanic v Polsku ze současných asi osmdesáti na tři sta. „Do roku 2008 se chceme dostat na sto stanic a v dalších letech posléze
na trojnásobek. Hlavní investice budou zaměřeny na rozvoj maloobchodní sítě s pohonnými hmotami. Investice v Polsku odhadujeme na desítky milionů dolarů ročně,“ uvedl Vladimir Zander, náměstek polského ředitele Lukoilu, v rozhovoru pro list Gazeta Prawna.
Dle analytika společnosti Colosseum Štěpána Pírka bude pravděpodobným krokem Lukoilu i rozšiřování sítě čerpadel v ČR. Lukoil má podle Pírka velkou výhodu oproti konkurenčním sítím, jež pramení z ohromné finanční síly a ze zajištění kompletního produkčního řetězce.
Loni v prosinci Lukoil oznámil, že od americké firmy ConocoPhillips koupí celkem 376 čerpacích stanic v šesti zemích Evropy včetně Česka a Polska. ConocoPhillips, která má v Lukoilu dvacetiprocentní podíl, provozuje na českém trhu 44 a v Polsku 83 čerpacích stanic.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).