Menu Zavřít

Lukr má zájem

4. 5. 2007
Autor: Euro.cz

Nemocnice v Plané ing.

KL24

Vítěz dražby o uzavřenou nemocnici v Plané na Tachovsku nezaplatil. Už se ale hlásí další zájemci. Jedním z nich je „staronový uchazeč“ – areál zkrachovalého zařízení hodlá znovu koupit firma Lukr. „Jsme připraveni zaplatit kupní cenu zhruba 45 milionů v hotovosti. Celý objekt bychom provozovali jako nemocnici. Za tím účelem disponujeme profesionálním týmem,“ řekl týdeníku EURO šéf firmy Karel Krištof. Uvedená akciová společnost má pestrý záběr podnikání: od papírenství, zpracování sádry, prádelen až po vědecký výzkum.
V minulosti nabídl Lukr za tříhektarový komplex 30 milionů korun, věřitelskému výboru zkrachovalé nemocnice se však tato cena zdála nízká. Novou šanci na koupi objektu má firma poté, co Západočeská nemocnice Praha - vítěz poslední online dražby areálu - do 19. dubna neuhradil cenu 44,5 milionu korun. Lukr se aukce nezúčastnil. „Nezdála se nám dostatečně transparentní. Předpokládal jsem, že to takto dopadne. Vydražitel chtěl platit úvěrem od banky, který však podle mne žádná banka na podobně dlouho zavřenou nemocnici neposkytne,“ dodal Krištof.
Neoficiálně se o komplex nemocnice dle konkurzního správce Jana Špeliny znovu zajímá právě firma, která nezaplatila, a dále Svazek obcí nemocnice Planá. Pokud se areál nepodaří prodat do půlky června, začne aukční síň Naxos nemocnici dražit po částech. Online dražba byla už čtvrtým pokusem o prodej planenského objektu, jehož provoz byl ukončen v říjnu 2002 kvůli stomilionové zadluženosti. K areálu patří pozemky 2,7 hektaru, šestipodlažní hlavní budova, čtyřpatrový pavilon, budova dětského oddělení a šestipodlažní ubytovna v Plané.

  • Našli jste v článku chybu?