Menu Zavřít

Luxus za lidovku

18. 5. 2020
Autor: Euro.cz

Gastronomie Pandemie čeří vody v českém fine diningu Pokud nejste dost bohatí na to, abyste kupovali levné věci, a nechcete riskovat zklamání u oběda či večeře, vypravte se do některé ze špičkových pražských restaurací. Zatímco obědy se v českém fine diningu v posledních letech zrovna nenosily a michelinští šéfkuchaři se nechali slyšet, že přes den potřebují čas na přípravu složitého večerního degustačního menu, pandemie vše změnila.

Jako první oznámila své obědové plány La Degustation de Boheme Bourgeoise. Tříchodové menu začne podávat hned od 25. května v ceně okolo 700 korun. Přidá i kratší pětichodové degustační menu, které pořídíte za 1800 korun.

Konkurenční Field zareagoval záhy.

U Milosrdných se bude servírovat oběd o dvou chodech za 490 korun, tři chody vyjdou na 590 korun a káva je v ceně.

Večery budou stále ve znamení degustací, ale vedle původního desetichodového degustačního menu se bude podávat i menu o šesti chodech za 1800 korun a s vinným párováním za dalších 700 korun si budete moct užít opravdu hezký večer s tím nejlepším jídlem za velmi přiměřenou cenu.

Po dvouměsíčním půstu čekají restaurační hosty žně. Kdo bude ochoten vyjít mezi lidi a utrácet, bude se těšit z nebývalé pozornosti personálu i výrazně nižších cen v podnicích vyšší kategorie. Kdo toho využije, vyhraje a zároveň pomůže restauracím přežít.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).