Menu Zavřít

Luxusní ostrovní resort za 50 dolarů? Australan ho vyhrál v tombole

27. 7. 2016
Autor: Kosrae Nautilus Resort

Zatím neznámý Australan s křestním jménem Joshua se raduje z životní trefy. V tombole vyhrál luxusní resort na Kosrae, jednom z ostrovů Mikronésie.

V roce 1994 se manželé Beitzovi z Austrálie rozhodli vybudovat resort na odlehlém ostrově Kosrae. Přes dvacet let jej provozovali a žili v něm. Přestože je residence o šestnácti pokojích zisková, dospěli k názoru, že je čas vrátit se do vlasti. Chtějí být blíž svým čtyřem synům a vnučce.

Při prodeji nemovitosti nejprve uvažovali o klasických cestách, včetně aukce. Na radu svých synů se však rozhodli pro netradiční krok. Uspořádali tombolu s velkou cenou v podobě resortu Nautilius. A na neotřelém plánu netratili. Už předem stanovili spodní limit platnosti tomboly na 55 tisíc prodaných lístků po 49 dolarech. Podle Douga Beitze jich nakonec prodali desetitisíce.

Ostrov Kosrae

Jednou z motivací pro uspořádání tomboly byla touha někomu změnit život. Doug Beitz ještě před losováním doufal, že vítězem se stane „dobrodruh, který si libuje v teplém počasí a rád potkává nové lidi“.

Šťastlivcem, kterému patřil výherní lístek číslo 44 980, se stal jistý Joshua z Austrálie, jehož přesná identita není dosud známa. Nezjistili ji ani sami pořadatelé tomboly, kteří se s novým pánem luxusního resortu snažili telefonicky spojit.

„Když jsme na ostrov přišli, byli jsme normální lidé,“ ohlížejí se manželé Beitzovi. „Prostřednictvím tomboly jsme chtěli ostrov předat do rukou někoho jako my, ne milionářům.“

Na ostrově Kosrae žije 6500 obyvatel. Samotný resort Nautilius nabízí ubytování v 18 pokojích, k tomu bazén, restauraci či pronájem automobilů. Majitel má k dispozici vlastní rezidenci se čtyřmi ložnicemi.

Přečtěte si o ostrově, kam je do 15 let vstup zakázán

Pitcairn - ostrov se zvláštními pravidly. Do 15 let vstup zakázán

 Pitcairn

Dále čtěte:

MMF24

Vítek vykupuje Chorvaty. Chce zbytek luxusního resortu

Dovolená za půl milionu: kam létají čeští boháči?


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).