Menu Zavřít

Luxusní tabák, delikatesy a sexuální otrokyně: tak si žije neomezený vládce Severní Koreje

21. 4. 2017
Autor: Profimedia.cz

Kim Čong-un je stejně jako jeho otec i děd severokorejskými médii líčen jako nadpozemská, božská bytost. A tomu odpovídá i jeho životní styl. Projděte si seznam libůstek, za které „božský vůdce“ utrácí valuty nejčastěji.

Vůdce KLDR Kim Čong-un má podle odhadů listu Huffington Post k dispozici jmění v hodnotě 5 miliard dolarů (125 miliard korun). Takové peníze by s klidem mohl využít na zlepšení poměrů ve své zemi. Kim ale s chutí investuje do svého životního stylu. Ročně prý utratí miliony dolarů.

Projděte si momentky s Kim Čong Unem v galerii:

Alkohol z dovozu

Zatímco běžným Severokorejců je cokoli v z dovozu přísně zapovězeno, Kim za luxusní importovaný alkohol pro sebe a své kolegy v úzkých vládních kruzích ročně utratí až 30 milionů dolarů. Kupuje prý jen ta nejdražší vína a pálenky.

Západní papáníčko

Nejmladší z dynastie Kimů nevypadá jako pápěří. Naopak ze stavby jeho těla lze usuzovat, že si rád pravidelně dopřává. V Severní Koreji sice panuje všeobecná bída a čas od času tam lidé umírají hlady, Kim si ale ve své stravě potrpí na ty nejvybranější speciality. Z Japonska prý preferuje hovězí Kobe první třídy. Z Číny si nechává dovážet melouny, z Dánska vybrané vepřové. Z Íránu pak pravidelně dostává dodávky prvotřídního pravého kaviáru.

Když cigaretku, tak tu nejdražší

Kim Jong Un si rád s chutí zakouří. Musí ale mít první ligu. V jeho očích je to cigaretka od návrháře Yves Saint Laurent, balení za více než tisícovku.  Kim Čong-un kouří první ligu

Kim Čong-un rovněž patří k milovníkům tabákového kouře. A tento svůj nezdravý zlozvyk opečovává více než řádně. Jeho chutě nesnesou srovnání s hrubým vkusem běžného kuřáka. Krabičkou běžných cigaret byste Kima jen urazili, a to i v případě, že byste mu v trafice koupily ty nejdražší.

Kim si totiž do plic pouští výhradně tabákovou kolekci od módního návrháře Yves Saint Laurenta. Jeden balíček vyjde na 44 dolarů (něco přes tisíc korun). Zajímavé je, že podle časopisu Elle jsou tyto cigarety určené především dámám. Že by byl mladý vůdce KLDR zženštilý?


O vůdci KLDR čtěte:

Kim a jeho parta. Je Kim Čong-un nepříčetný?

 Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Filmový fanda

Kim Čong-un údajně vlastní zhruba 20 tisíc filmů na DVD, opět přes přísný zákaz filmového importu do KLDR. Filmy si Kim může přehrávat ve svém vlastním soukromém kině, které je rovněž zařízeno luxusně. Společně s ním prý v něm může filmy v kinosále sledovat až 1000 lidí.


Politická atmosféra kolem KLDR zhoustla. Čtěte více:

Nad KLDR se stahují mračna: Trump údajně zvažuje rozsáhlé sankce

Kolik atomových bomb může vyrobit KLDR? 7 otázek a odpovědí o severokorejské hrozbě

Rusko vyzvalo USA a KLDR ke zdrženlivosti. Kim dál vyhrožuje a slaví

Jaderný výbuch


Hodinky, klavíry, drahá auta

Hodinky, klavíry a luxusní automobily představují trojí kategorii věcí, na jejichž sbírání má severokorejský vůdce opravdu spadeno. Podle některých odhadů vlastní Kim chronometry těch nejluxusnějších značek v celkové ceně 8,2 milionu dolarů (205 milionů korun). Klavírů má zase tři tucty a každý z nich může mít prý hodnotu 64 tisíc dolarů.

Automobily začal Kim sbírat již v útlém věku. Podle severokorejských škol se Kim Čong-un naučil řídit automobil ve věku tří let. Ve sbírce může mít až stovku aut. Jeho nejoblíbenější značkou je prý Mercedes Benz.

Jednotka slasti

Tyto ženy do Kim Čong Unovy jednotky slasti nepatří. I ony ale svého vůdce milují, či to alespoň předstírají.  Předstírat lásku k vůdci je pro Severokorejky povinnost

Kim Čong-un má manželku. Nicméně jedna žena přece božskému vládci KLDR nemůže stačit. Z toho důvodu má Kim ještě k dispozici tzv. „jednotku rozkoše“. Tento zvyk údajně podědil po svém otci Kim Čong-ilovi, jehož byly ženy velkou slabostí.

Kimův oddíl rozkoše nabírá panenské dívky, které se stávají součástí vůdcova osobního harému. Ve chvíli, kdy dívky dovrší věku 25 let, jsou z oddílu propuštěny a v nejčastějším případě provdány za některého z vysoce postavených armádních představitelů. Informace o existenci takového oddílu se zakládají na svědectví žen, kterým se ze Severní Koreje podařilo uprchnout.

Luxusní jachta, soukromý ostrov a paláce

Kim Čong-un je hrdým vlastníkem jachty za 8 milionů dolarů. Kromě toho vlastní i celkem 17 paláců v různých koutech země, ve kterých střídavě pobývá. Jako správná celebrita vlastní také soukromý ostrov.

MMF24


Nechal Kim zabít vlastního bratra? O sourozeneckých vztazích s tragickým vyústěním čtěte více:

Napětí kolem vraždy Kimova bratra se stupňuje. Malajsie vyhostila velvyslance KLDR

 Zavražděný bratr severokorejského vůdce Kim Čong-nam


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).