Menu Zavřít

Maďarsko-česká rošáda

27. 8. 2004
Autor: Euro.cz

Infinity

EBF24

PRAHA (hns) – Maďarský vlastník pardubické IT společnosti Infinity - Synergon Information Systems (SIS) se rozhodl oddělit manažerské a vlastnické funkce. Proto po červencové rezignaci dosavadního generálního ředitele Infinity Jiřího Fanty, jednoho ze zakladatelů firmy, byl prozatímním generálním ředitelem společnosti jmenován maďarský manažer Balázs Cseh. Možným důvodem pro změnu na pozici generálního ředitele by však možná mohly být i výsledky Infinity. I když v prvním pololetí letošního roku meziročně zvýšila tržby o jedno procento, tak její provozní zisk poklesl.
Jméno definitivního generálního ředitele pardubické firmy by mělo být známé do konce roku. Zdroj blízký vedení SIS uvádí, že by mělo nejspíše jít o českého manažera se zkušenostmi z místního trhu.
Prozatímní ředitel Balázs Cseh dosud zastává pozici ředitele pro rozvoj v mateřské firmě Synergon Information Systems. V oblasti IT pracuje od roku 1994, kdy absolvoval Budapest University of Economics. V Synergonu působí od roku 1999.
Fanta bude v Infinity nadále působit jako člen představenstva.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).