Menu Zavřít

Magistrát připravuje dopravní portál. Spuštění plánuje v roce 2018

21. 6. 2017
Autor: Profimedia.cz

Praha připravuje portál, který bude sdružovat všechny dostupné informace z dopravy. Náklady na vznik portálu by měl být do pěti milionů korun. Fungovat by měl začít v roce 2018. Data z portálu budou volně přístupná. Uvedl to náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD).

„Disponujeme miliony dat z oblastí dopravy a chceme je mít propojeny na jednom místě. Informace jsou nyní roztříštěny. Ne vše je ve standardech roku 2017,“ řekl Dolínek.

Portál a aplikace například poskytne cestujícím v případě, že se stala nehoda a autobus nejede, informace o tom, co se děje a kdy spoj přijede. „Chceme, aby cestující dostal všechna data, a ne, že stojí na zastávce a spoléhá na to, že něco přijede,“ řekl Dolínek.


Prečtěte si o pražském datovém centru:

Praha vybrala dodavatele datového centra. Zakázka byla šitá na míru, tvrdí opozice

Ilustrační foto

CIF24


Portál bude obsahovat rovněž informace pro řidiče. „Cílem je, abych nemusel mít pět aplikací a v šesté to hledat,“ dodal Dolínek.

Město nyní ukončuje sběr všech dat a počítá s tím, že portál spuštěn bude příští rok. Konkrétní datum zatím nebylo určeno. Náklady mají být v řádu několika milionů. „Zatím nelze říct přesnou částku, ale zatím je představa, aby to bylo do pěti milionů,“ řekl Dolínek.

Dále čtěte:

Jak by měla vypadat doprava v roce 2030? Bude o malých změnách

Delloite: Praha by měla investovat do dopravy a smart city


  • Našli jste v článku chybu?