Menu Zavřít

Magistrát vypíše tendr na projekt dobíjecích stanic, město jich chce vybudovat 59

29. 8. 2017
Autor: CC BY 4.0: ŠJů-Wikimedia Commons

Praha vypíše tendr na firmu, která připraví projekt pro vybudování základů nových dobíjecích stanic pro elektromobily. Vyplývá to z materiálu, který v úterý schválili pražští radní. S vítězem zakázky uzavře rámcovou smlouvu do roku 2019 za maximálně 15 milionů korun bez DPH. Město má v plánu vybudovat 59 míst s dobíjecími stanicemi.

Podle dokumentu se jedná o devět základů pro středně rychlé nabíjecí stanice na současných parkovištích P+R a 50 základů pro rychlé nabíjení na frekventovaných místech Prahy.

V letošním a příštím roce mají by měly být připraveny základy na šesti P+R parkovištích, zbylé tři pak v roce 2019. V současné době je podle dokumentu v Praze 80 dobíjecích stanic.


Dopravní podnik chce další elektrobusy. Čtěte:

Elektrobus se osvědčil. Dopravní podnik přikoupí dalších 14 vozů

 Ilustrační fotografie

MMF24


„Ve srovnání s evropskými městy jako Amsterdam nebo Vídeň je hustota dobíjecí sítě řídká a nedostačující pro výraznější rozšíření elektromobility v Praze,“ píše se v materiálu. Nové stanice bude moci využívat veřejnost, městské organizace a radnice, záchranáři ale i komerční projekty.

Pražští zastupitelé již letos v červnu na svém zasedání schválili přidělení 950 tisíc korun radnici druhé městské části na vybudování tří dobíjecích stanic pro elektromobily. Část svého vozového parku pak chce vyměnit za elektromobily Prahou vlastněný dopravní podnik.

Dále čtěte:

Praha pokukuje po elektrobusech, jezdily by na letiště

Žižkov a Vinohrady má propojit elektrobus


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).