Menu Zavřít

MAJÍ NOVÉHO ŠÉFA

27. 7. 2001
Autor: Euro.cz

British Airways

LONDÝN (Reuters) – Letecká společnost British Airways minulý týden jmenovala nového výkonného ředitele, jímž se 1. května stal padesátiletý Rod Eddington, dosavadní šéf představenstva australské letecké společnosti Ansett Holdings a místopředseda představenstva firmy News Corporation. Přichází místo Roberta Aylinga, který byl kvůli ne–uspokojivým finančním výsledkům British Airways odvolán v první polovině března (EURO 11/2000).

Kvality nastupujícího ředitele potvrdil předseda představenstva British Airways lord Marshall. Prohlásil, že vedení hledalo manažera, který umí řídit velkou společnost s miliony klientů a má zkušenosti s různou kulturou firemního řízení. „Těmto požadavkům Rod Eddington přesně odpovídá, prohlásil lord Marshall.

ebf - tip - debata

Rod Eddington vystudoval univerzitu v australském Perthu (kde se narodil) a v anglickém Oxfordu. Patří k nejuznávanějším odborníkům na řízení v oboru letecké dopravy. Osmnáct let pracoval pro leteckou společnost Cathay Pacific, kde se také v roce 1992 stal výkonným ředitelem. Eddington bude i nadále členem představenstva společnosti News Corporation, ale nebude v ní zastávat žádnou výkonnou funkci.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).