Menu Zavřít

MAKLÉŘ V EKOLOGII

30. 8. 2001
Autor: Euro.cz

František Škoda

PRAHA – Ve šťastnou chvíli se bývalý poradce odstoupivšího předsedy vlády a ministra financí Vladimíra Mertlíka František Škoda (36) stal náměstkem ministra životního prostředí: jeho prvním úkolem bude představit nejnovější zprávu o životním prostředí, která je podle jeho slov veskrze pozitivní. Škoda na ministerstvu řídí sekci politiky životního prostředí, pod niž spadají odbory ekonomiky životního prostředí a environmentálních rizik, v nichž může uplatnit své zkušenosti s poradenstvím v chemickém průmyslu a energetice. Zároveň odpovídá za statistiku a odbor strategií.

Do nové funkce Škoda nepřišel s převratným projektem. Patří k realistům a ví, že v jedenácti měsících do voleb by k radikálním změnám ani nebyla vůle. Jako člověk svázaný s politikou sociální demokracie si uvědomuje, že jeho další osud v této funkci bude přímo závislý na volebním úspěchu této strany. „Možná by se neměli stále dokola měnit náměstci ministrů podle politického klíče, ale zatím tomu u nás nikdy nebylo jinak, poznamenává.

MMF24

Škoda je absolventem pražské VŠCHT (1989) a je nositelem makléřské licence (1995). Než vstoupil do státních služeb, prošel dvouletou vědeckou stáží ve Francii a praxí jak v obchodování s cennými papíry, tak ve volebních půtkách jako člen ústředního volebního týmu ČSSD. Je svobodný.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).