Menu Zavřít

Makléři dostali milionové pokuty

17. 6. 2013
Autor: Redakce

Česká národní banka (ČNB) rozdala pokuty ve finančně zprostředkovatelském byznysu. Jde o dva tresty ve výši dvou milionů korun. V sítích kontrolorů uvízla společnost OVB Allfinanz.

Podle informací týdeníku Euro doplatila z valné části na formální prohřešky, nikoli tedy podvodné praktiky, za něž uděluje ČNB zvláště tvrdé sankce. Pravomocné rozhodnutí o dvoumilionové sankci pro OVB je staré několik dní. ČNB se nelíbilo, že OVB „nevyžaduje od klientů informace, které jí umožní vyhodnotit, zda poskytnutí příslušné služby nebo rady ohledně investičního nástroje odpovídá odborným znalostem a zkušenostem potřebným pro pochopení rizik,“ napsala ČNB v rozhodnutí o výši sankce.

Stejně jako OVB odešla s dvoumilionovou pokutou společnost D. N. A. Trading, která stojí na zprostředkovatelském byznysu v pojišťovnictví. V rozhodnutí ČNB píše, že firma „vyžadovala od osob, které pro ni měly v pozicích obchodních zástupců zprostředkovávat smlouvy třetím osobám, uzavření smlouvy o investičním životním pojištění“.


Čtěte také:

OVB Allfinanz

Nenechte se napálit

Českých 100 Nejlepších: Oceněna Škoda Auto a OVB za dynamický růst

MMF24


Celý článek najdete v dnešním vydání týdeníku Euro

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).