Menu Zavřít

Malé domy v kursu

23. 1. 2003
Autor: Euro.cz

Central Group

EBF24

PRAHA (men) – Jedna z největších investičních akcí v oblasti výstavby rodinných domů v celé České republice se rozjíždí v Hostivicích na západním okraji Prahy. Firma Central Group zde postaví 266 rodinných domů, první stovku by přitom měla dokončit v červenci příštího roku.
Během dvou měsíců se prodalo 80 procent nemovitostí z první etapy. „Nejžádanějšími a nejdříve vyprodanými jsou menší domy s pozemky v cenách od dvou do zhruba čtyř milionů korun,“ tvrdí Miluše Netolická, obchodní ředitelka společnosti.
Tržby Central Group, patřící mezi největší stavitele a prodejce rodinných domů, se loni zvýšily o polovinu na dvě miliardy korun. V příštích letech se společnost hodlá více zaměřit na stavbu bytů. Do roku 2005 plánuje v Praze postavit asi 2000 bytů. „Výstavba bude zahájena na jaře příštího roku, prodávat je začneme už letos v září,“ říká Dušan Kunovský, ředitel společnosti. Praha společně s Brnem a Hradcem Králové jsou podle jeho názoru v současné době nejsilnějšími trhy pro výstavbu domů a bytů.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).