Menu Zavřít

MANAŽEŘI ODEŠLI

1. 8. 2001
Autor: Euro.cz

ČKD Praha Holding

Manažerská společnost INPRO, která donedávna vlastnila největší podíl v pražském strojírenském holdingu ČKD, ztratila na valné hromadě definitivně možnost zasahovat do řízení podniku. Společnost se jednání nezúčastnila a za její balík akcií hla sovala Investiční a Poštovní banka.

MMF24

Shromáždění akcionářů tak ovládly úvěrující banky (podrobně k personálním změnám v orgánech ČKD Praha Holding na straně 38). Akcionáři nyní údajně váhají, zda mají poslat holding do revitalizačního programu. Podnik do něj měl vstoupit kvůli pr oblémům své dcery Dopravní systémy, tu však převzala Konsolidační banka a do skupiny ČKD už nepatří.

Potíže Dopravních systémů však přetrvávají. Jiří Sehnal, správce konkursní podstaty ČKD Lokomotivka, jejíž prostory má podnik v nájmu, totiž zamezil minulou středu jeho pracovníkům přístup do areálu. Sehnal, který vzal do zástavy nedokončené vozy p ro pražské metro a lokomotivu pro německé dráhy, požaduje nejprve uhradit dlužné nájemné dvacet milionů korun, nebo alespoň garanci Konsolidační banky na tuto částku.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).