Menu Zavřít

MANAŽEŘI SE ZNELÍBILI

8. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Vítkovice

OSTRAVA – Krizový management zřejmě po více než roce ukončí své působení v severomoravském podniku Vítkovice. Valná hromada sice

18. června schválila účetní závěrku, akcionáři v čele s Fondem národního majetku však dalšímu průběhu restrukturalizace zelenou nedali. Místo toho obměnili pět ze dvanácti členů dozorčí rady, a otevřeli tak cestu k odvolání managementu. Dozorčí rada v novém složení se má sejít v pondělí 25. června a jejím cílem je právě zbavit krizový management jeho funkcí. Do čela podniku by měl být podle kuloárových informací kooptován šéf hutnické divize Vladimír Bail (EURO 22/2001). Je pravdě–podobné, že management včetně výkonného ředitele Václava Nováka odstoupí sám ještě před svým odvoláním.

MMF24

O svůj mandát v dozorčí radě přišli Jiří Suk, Vlastimil Horkel, Jaromír Mrkva a Karel Chmelík. Ještě před valnou hromadou odstoupil Miroslav Zámečník. Na jejich místa vlastníci prosadili Vojtěcha Vízka a Josefa Knapa z ministerstva financí, Romana Šikla a Šárku Čepelkovou z Konsolidační banky a Milana Wagnera z FNM. Z původních členů v dozorčí radě zůstali Vladimír Kuba z FNM, Pavel Lang i Zdeněk Urban z ministerstva průmyslu a obchodu a Pavel Folta, Marie Ranochová, Bohumil Osmančík a Bedřich Chlupatý, kteří zastupují zaměstnance.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).