Menu Zavřít

MANAŽERY NEBUDOU

7. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Drinks Union

ÚSTÍ NAD LABEM (ČTK) – Představenstvo společnosti Drinks Union, a. s., Ústí nad Labem se rozhodlo oddělit práci členů statutárních orgánů a manažerů společnosti. Mluvčí Drinks Unionu Daniel Syrovátko uvedl, že vedení společnosti považuje rozdělení zodpovědnosti a pravomocí mezi více subjektů za jednu z cest k udržení a zlepšení tržní pozice nápojové skupiny.

Z funkce generálního ředitele Drinks Union k 30. červnu odstoupil dosavadní předseda představenstva Josef Vejlupek, který vykonává od prvního července již jen funkci uvolněného předsedy představenstva. Jeho úkolem bude nadále zastupovat společnost navenek, koordinovat strategickou a koncepční činnost, dílčí projekty a kontrolovat práci managementu.

Funkcí výkonného ředitele, která nahradila dosavadní post generálního ředitele, pověřil Vejlupek od prvního července dosavadního ekonomického ředitele společnosti Ladislava Šimka. Ten bude odpovídat za manažerské řízení firmy.

Valná hromada Drinks Unionu 25. června potvrdila ve funkcích členů představenstva Josefa Vejlupka, Milana Hagana a Jiřího Patzla. Členy dozorčí rady byli zvoleni Daniel Syrovátko, Jan Panchártek a Martin Prachař.

MMF24

Ústecká společnost Drinsk Union patří k největším výrobcům alkoholických a nealkoholických nápojů v ČR. Ročně vyrobí půl milionu hektolitrů piva, 52 000 hektolitrů lihovin a zhruba 265 000 hektolitrů nealkoholických nápojů. Loni dosáhla zisku před zdaněním 44 milionů korun. V roce předcházejícím vykázala ztrátu 56 milionů korun.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).