Menu Zavřít

Markéta Žižková: Bez stresu, bez palem

11. 3. 2016
Autor: čtk

Zaměstnavatelé mají zatočit se stresem v práci. Přišla s tím ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová. Praktická podoba záměru není známa a chystaná novela zákoníku práce nabízí k opatření jedinou větu. Zkušenost ale říká, že pracovní stres často pramení z kontaktu s lidmi – kolegy, klienty nebo třeba žáky. A jak mu čelit? Co takhle začít školením slušného chování?

EBF24

Obejít se dá i bez palmového oleje, ukázal průzkum Rohlik.cz. Celých 95 procent zákazníků, které on-line supermarket oslovil, se mu snaží vyhýbat. A hlavní důvod je překvapivě ušlechtilý. Téměř devadesáti procentům nakupujících vadí ekologické následky jeho výroby. Že by obrázky vypalovaných pralesů, které loni opanovaly sociální sítě, opravdu zabraly? Každopádně je to argument proti těm, kdo tvrdí, že jednotlivec změny nedosáhne.

Vše při starém zato zřejmě zůstane na českých demonstracích. Policie ve svém interním šetření došla k závěru, že provolávat hesla jako „Nic než národ“ nebo „Čistá rasa“ není na závadu. Strážníci údajně loni na Albertově nechybovali, když proti vykřikujícím demonstrantům nezasáhli. Pěkně to doplňuje rozhodnutí Úřadu městské části Praha 1. Přinést si na demonstraci maketu šibenice podle něj nestačí ani na přestupek. Závěr zní jasně: Opřete se do toho, vše je v nejlepším pořádku a do budoucna povoleno.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).