Menu Zavřít

Martin Ulčák chystá vstup do Sokolovské uhelné

2. 4. 2013
Autor: Euro.cz

Těžební průmysl Majetkové uspořádání společnosti Sokolovská uhelná se může brzy změnit. Akcionářem firmy se má stát vlivný podnikatel Martin Ulčák. „S jeho vstupem do těžební firmy souhlasí dva akcionáři, František Štěpánek a Jaroslav Rokos,“ tvrdí dobře informovaný zdroj. Štěpánek ovládá čtyřicet procent akcií Sokolovské uhelné, Rokos pak třicet procent.

Dle informací týdeníku Euro Ulčák ve firmě získá zhruba třetinový podíl. Vše je ale podmíněno tím, že akcie získá od třetího z akcionářů Sokolovské uhelné Jana Kroužeckého. Ten se Štěpánkem a Rokosem „vykopal válečnou sekeru“.

Kroužecký se již několik let snaží akcie prodat Pavlu Tykačovi, zbývající akcionáři Sokolovské uhelné zase tvrdí, že mají na cenné papíry předkupní právo.

ebf - tip - debata

Právě Ulčák by měl být v bitvě o akcie s Tykačem rozhodující silou, která zajistí vítězství Štěpánkovi a spol. Reakci Štěpánka ani Ulčáka se týdeníku Euro nepodařilo získat.

Ulčák se Štěpánkem obchodně spolupracuje již několik let. Aktuálně jsou prostřednictvím společné firmy Purs v tendru na koupi uhelných elektráren v Kladně a ve Zlíně, které prodává společnost Alpiq Generation. Hodnota transakce je odhadována na deset až dvanáct miliard korun.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).