Menu Zavřít

Mičánkův LESS znásobil zisk přes 100 milionů korun

27. 7. 2010
Autor: profit

Holding LESS Jana Mičánka znásobil hrubý zisk v pololetí na 105 milionů korun oproti předchozím 16 milionům Kč. Obrat se zvýšil o více než 80 procent na 3,3 miliardy Kč.

Jan Mičánek

Autor: Jakub Stadler

EBF24

Na růstu obratu i zisku měl největší zásluhu LESS & FOREST, který poskytuje služby vlastníkům a správcům lesa. Obrat této společnosti se zvýšil na dvě miliardy Kč z loňských 1,2 miliardy Kč. Výrazně se rozvíjí hlavně jeho závody lesních školek, doprava a obchod s dřívím a biomasou. Do hospodářského výsledku skupiny se promítla také akvizice německé společnosti Holzwerk Hemau GmbH, jejímž nákupem se holding LESS stal největším výrobcem lepených polotovarů pro výrobu dřevěných oken v Evropě.

Významně stoupl také podíl dřevařské společnosti LESS & TIMBER, jež přes důsledky krize a prudký nárůst vstupních cen kulatiny dokázala zvýšit pololetní obrat na 850 milionů Kč z loňských 330 milionů Kč. Důvodem bylo především spuštění pily v Čáslavi, která je zatím největší investicí v historii holdingu. Součástí čáslavského komplexu je i elektrárna na biomasu. Holding LESS nyní zaměstnává kolem 1500 lidí.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).