Milada, jejímiž majiteli jsou Šárka Sahajdáková a její manžel Oldřich, šéfkuchař La Degustation Boheme Bourgeoise, se profiluje jako neobistro. Jednoduchá definice tohoto termínu říká, že jde o podnik s neformální atmosférou, přijatelnými cenami a inovativně pojatými pokrmy, u nichž je kladen velký důraz na čerstvost a sezonnost.
S ohledem na to se menu výrazněji mění v podstatě každý měsíc, průběžně mohou – s ohledem na dostupnost ingrediencí – doznat změn i jeho jednotlivé položky. Na výběr je vždy mezi třemi předkrmy, hlavními jídly a dezerty. Objednat si lze jednotlivé chody nebo některou z předepsaných kombinací. S ohledem na velikost porcí, které jsou spíš střední než velké, se jako optimální volba jeví pětichodové menu. Přijdete-li ve dvou a jste-li přístupni sdílení, můžete tak navíc během jediné návštěvy ochutnat kompletní nabídku. Co jídlo, to kombinace několika málo surovin, aby každá z nich dostala svůj prostor vyznít. Příkladem budiž houby shitake se zeleným hráškem a lanýžovým olejem nebo třeba sumec se zázvorem a kedlubnou. Mezi dezerty nás jednoznačně zaujala poněkud nezvyklá trojice okurka, mučenka a med.
Vinný lístek má asi třicet položek, po sklence se ale rozlévá vždy jen po jednom bílém a červeném, což je pro hledání vhodného páru k jednotlivým pokrmům hodně omezený manipulační prostor. Je tak určitě lepší vybrat jedno víno a zůstat u něj, nebo ochutnat něco z nabídky domácích limonád či le dových čajů. Najdou se mezi nimi originální kombinace, my jsme vyzkoušeli černý čaj s červenou řepou, jenž dle očekávání chutnal především po druhé z ingrediencí. Předností Milady je i příjemná obsluha, škoda jen, že v čase oběda, kdy jsme restauraci navštívili, měla s ohledem na její malou obs azenost minimální množství práce.
Milada ? Šmeralova 272/22, Praha 7 ? t: 222 520 419 ? e: milada22bistro@gmail.cz ? https://bistro-milada.business.site