Menu Zavřít

Miliardy z Vietnamu

11. 8. 2006
Autor: Euro.cz

Inekon Group

MMF24

PRAHA (foj) - Společnost Inekon Group postaví ve Vietnamu cementárnu. Hodnota kontraktu, který česká firma uzavřela s vietnamskou společností Phu Son Cement JSC, činí 115 milionů eur, tedy zhruba 3,3 miliardy korun. První dodávky zařízení pro novou cementárnu pošle Inekon do Vietnamu v prvním čtvrtletí příštího roku. Stavba závodu, který úvěrem zajistí Česká exportní banka, by měla být dokončena do tří let.
Na zakázce ve vietnamské provincii Ninh Binh se kromě již zmíněného Inekonu, který je generálním dodavatelem, budou podílet i další české společnosti. Mimo jiné zlínská PSG International či PSP Engineering Přerov. „Předpokládáme, že výstavba cementárny je pouze první z řady investic, které do Vietnamu vyvezeme. V současné době jednáme o výstavbě další cementárny, úpravny odpadních vod, energetických bloků a pivovaru,“ uvedl generální ředitel Inekon Group Josef Hušek.
Inekonu se v posledních dvou letech v soutěžích na výstavbu cementáren daří. Loni firma uzavřela smlouvy na výstavbu cementárny v severním Iráku a letos v Tádžikistánu. Dohromady mají obě zakázky hodnotu 337 milionů eur, tedy zhruba 9,6 miliardy eur.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).