Menu Zavřít

Milionáři z chatrče

27. 3. 2015
Autor: Euro

Když realita trumfuje i nejhorší fantazii, přesně to platí na konec Úsvitu přímé demokracie Tomia Okamury: Moravák z Tokia sliboval voličům „Konec korupce a bordelu“, načež během roku a půl v Parlamentu zbavil bordelu především kasu vlastního hnutí, jež nyní zeje totální prázdnotou. Jen nikdo neví, kdo ji tak obratně vybílil.

Hospodaření úsvitu šetří policie a členové i poslanci nejbohatší politické party na hlavu, jež si donedávna říkala Úsvit, na sebe podávají trestní oznámení. Takový bordel, abych vykradl Okamuru, naše politika nepamatuje.

Okamura nás přesto nepřestává bavit. Když vyšlo najevo, že v Úsvitu umí napsat nejdražší blahopřání na světě a peníze za marketing mizely i do firmy sídlící oficiálně v chatrči bezdomovců, přešel Okamura v televizi do své tradiční samopalné ofenzívy a s upřímně naštvanou tváří řekl, že to je normální; i jedna z jeho firem prý sídlí na sídlišti, tak co?

A aby nebylo ironie za desítky veřejných milionů málo, přou se teď nejvíc v Úsvitu o půlmilionovou fakturu, jíž Okamura sám sobě poslal za plán předvolební kampaně. Závidět musí i chudák Tonda Blaník, tohle přece jen nesvede!

Prý se nechtěl podělit

Nejlepší nicméně je, že celá tahle bryskní krádež veřejných peněz je jen pokračováním protikorupčního tažení. Za rozvratem Úsvitu údajně stojí jeho praotec Vít Bárta, jenž se tak snaží dostat k penězům, které jménem Úsvitu vložil do posledních voleb, v nichž jen o fous neuspěl.

Celé se to prý nemuselo vůbec stát, kdyby se Okamura chtěl rozumně podělit, zní hlasy z Úsvitu. Nechtěl, takže je nyní, po vyloučení z vlastního hnutí, bezpartijní. Takhle přímou demokracii si určitě nepředstavoval ani sám.

„Nepovažuji nadále za možné spojovat své jméno s hnutím Úsvit přímé demokracie,“ zdůvodnil vystoupení z jeho poslaneckého klubu nečlen Úsvitu Milan Šarapatka.

Bývalý diplomat s životní zkušeností z muslimských zemí se chtěl vážně věnovat problematice imigrace a militantního islámu, s hrůzou však sledoval Okamurovy výroky o kebabech a venčení prasat u mešit.

Když k nim teď přibila i chatrč coby sídlo marketingové agentury, pochopil, že je konec. Málokdo jen tušil, že to celé půjde takhle rychle.

eurokomentáře


Čtěte další komentáře Petra Holce:

Jak jsme s korupcí zatočili ještě horší korupcí

Všeci ste debili

MMF24

Ukrajinský kýč TOP 09


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).