Menu Zavřít

Ministerstvo průmyslu a obchodu zahájilo slučování agentur CzechTrade a CzechInvest

12. 6. 2018
Autor: Profimedia.cz

Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) zahájilo proces slučování agentur CzechTrade a CzechInvest. Teď pracuje s dvěma variantami fúze. Vzniknout má buď nová agentura rozdělená na tři divize - investice, podnikání, internacionalizace. Druhou variantou je převedení CzechTradu pod CzechInvest s tím, že by šlo o samostatnou divizi. Celková úspora z integrace agentur může dosáhnout až 150 milionů korun ročně.

Podle ministerstva jde o snižování nákladů a zvyšování výkonu. „Náklady se sníží sdílením regionální sítě i sítě zahraničních kanceláří, sjednotit se mohou podpůrné činnosti jako právní služby, interní audit, mzdová agenda a další,“ uvedla mluvčí resortu Štěpánka Filipová.

„Z hlediska výkonu jde zejména o efektivnější práci s klientem, kdy by se služby obou původních agentur nabízely pod jednou střechou od inovací po internacionalizaci,“ dodala.

Ministerstvo v květnu uvedlo, že CzechInvest, CzechTrade, Česká exportní banka, Českomoravská záruční a rozvojová banka, Exportní garanční a pojišťovací společnost a Technologická agentura ČR budou firmám ve spolupráci s ministerstvem nabízet společnou komplexní podporu. Podnikatelé by se tak díky vytvořenému ́Týmu Česko ́měli lépe orientovat ve službách jednotlivých organizací a snáze tak získat přístup k veřejné podpoře. Vytvořený tým by měl zajistit komplexní podporu od financování a pojištění, přes výzkum, inovace a rozvoj až po investice a vývoz. Stačí přitom podle ministerstva kontaktovat kteroukoli ze zapojených institucí.

MMF24

Přečtěte si také:

Babišův člověk usedne na dvě židle. Skavroň míří do představenstva ČEPS

Ministr zemědělství odvolal ředitele Lesů ČR Szóráda

Lež v přímém přenosu. Vláda tvrdí, že má vyhazovy úředníků schválené z Bruselu. Nemá

 To je radosti. Vláda Andreje Babiše se sice chlubí, jak jí Evropa pochválila služební zákon, realita je ale od začátku opačná. Komise nejdříve řekla, že se na návrh podívá, a poté k němu poslala výhrady.


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).