Menu Zavřít

Míří na východ

6. 4. 2007
Autor: Euro.cz

J&T banka

J&T banka loni vykázala konsolidovaný zisk po zdanění 173,6 milionu korun. Celková aktiva banky narostla o třicet procent a dosáhla 22,6 miliardy. „Máme za sebou vynikající rok. Díky růstu úrokových a poplatkových výnosů jsme dokázali zopakovat mimořádné výsledky z roku 2005,“ uvedl výkonný ředitel banky Štěpán Ašer.
Čisté příjmy z poplatků vzrostly o více než padesát procent na téměř 57 milionů korun. Banka v roce 2006 významně omezila vlastní investice na kapitálových trzích a soustředila se na zprostředkování obchodů s akciemi. V porovnání s rokem 2005 vzrostl objem zobchodovaných cenných papírů o téměř čtyřicet procent, a tím vzrostl i výnos z poplatků.
Za růstem bilanční sumy stojí především otevření pobočky v Bratislavě. Objem klientských vkladů vzrostl meziročně o 3,8 miliardy na 17,6 miliardy českých korun, slovenská pobočka měla na tomto růstu sedmdesátiprocentní podíl. Součástí finanční skupiny J&T je také IBI Bank se sídlem v Curychu. Skupina zaměřuje své investice na východ; v současné době vede intenzivní jednání o vstupu na ruský bankovní trh.

  • Našli jste v článku chybu?