Menu Zavřít

Místo jachty na Bezděz

14. 8. 2009
Autor: Euro.cz

ODS usoudila, že občanům budou stačit domácí dovolené

Nač by byly občanům jachty ve Středomoří, když by stejně neměli co domlouvat s Martinem Romanem. Na rozdíl od politiků zprava i zleva mu nemají co slíbit a elektřinu by jim stejně nezlevnil, přestože do její ceny započítává povolenky dostávané zdarma i náklady na zahraniční výboje „své“ státní firmy. ODS usoudila, že občanům budou stačit domácí dovolené, a tak vystrčila do popředí dovolenkově nezkompromitovaného místopředsedu Petra Gandaloviče, aby jim to sdělil.
Gandalovič se rozhlídl po Česku a objevil v něm Ameriku. Že naše příroda a památky stojí za pozornost. Domácí cestovní ruch má podle něj velký potenciál právě v době ekonomické krize. Co mu ten domácí cestovní ruch udělal, že ho degradoval na krizovou náhražku? Podiv nad tím, že doma dosud trávívalo dovolenou jen 20 procent obyvatel, měl vyslovit, když seděl na ministerstvu pro místní rozvoj. A kdy mohl pro rozvoj zdejšího cestovního ruchu něco udělat.
Teď bude svět obdivovat například Pravčickou bránu. Ale který Čech ji viděl jinak než na školním výletě? A kolik občanů ji vidělo vůbec? Regiony se snaží, Evropská unie to platí, ale stát hrubě zanedbává osvětu. Chybí národní hrdost. Kde se však má brát, když poslanci a senátoři jeden jako druhý tyjí z výjimečných výhod a politici s vládními ambicemi jachtaří v korupčním prostředí? Řešení jachtařské krize ze strany ODS je úsměvné. Rychlé letadlo pro Topolánka, aby si už víc neomočil. A čluny na české řeky, aby se už k domluvám za šplouchání vln nemusely vyhledávat jachty v Ligurském moři. Betonářské firmy si už mnou ruce, jaké peníze přinese splavňování řek ze státní pokladny. A protože nájem cestovatelského říčního člunu si s nájmem jachty příliš nezadá, občan bude opět poslán po svých na Bezděz. Pěšky až z Prahy jako za Máchových časů, protože na opravu obyčejných silnic chybějí peníze už teď.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).