Menu Zavřít

Místo lístku SMS

20. 7. 2007
Autor: Euro.cz

Village Cinemas

Řetězec multikin Village Cinemas začal nabízet nový způsob prodeje lístků, a sice pomocí internetu a mobilního telefonu. Jak se vyhnout frontám, které se tvoří u pokladen nejen při uvádění premiér? Na webových stránkách kina si zákazník vybere film a jakékoliv místo v sále a lístky si nechá poslat na mobil nebo si je může vytisknout na tiskárně. Village Cinemas připravovala nový systém prodeje několik měsíců a záměrně jej spustila minulý týden před premiérou očekávaného filmu o Harry Potterovi.
„Komfort, který při prodeji lístků nabízíme, je ojedinělý. Jsme prvním multikinem v Česku, které prodává vstupenky online. S možností zasílání SMS vstupenek na mobilní telefony jsme dokonce první v Evropě,“ neskrývá nadšení Tomáš Palička, generální ředitel Village Cinemas.
Celý online prodej probíhá ve čtyřech krocích, kdy si klient vybere projekci, sedadlo, zadá kontaktní údaje (e-mail či model a číslo mobilu) a pomocí zabezpečeného platebního formuláře České spořitelny zaplatí prostřednictvím platební karty. „Je možné využít karty MasterCard, Maestro, Visa či VisaElectron. Platba je zcela bezpečná, není třeba se obávat jakéhokoliv zneužití,“ ujišťuje Palička. Jakmile divák zaplatí, na zadanou e-mailovou adresu přijde vstupenka obsahující čárový kód, kterou stačí vytisknout a vzít ji s sebou do kina. Pakliže si zákazník zvolí zaslání vstupenky na mobilní telefon, přijde mu SMS, která rovněž obsahuje čárový kód a platí jako vstupenka.
Vytištěný e-lístek nebo textovku na displeji stačí ukázat uvaděči u vstupu do sálů, který sejme kód ze vstupenky či mobilního telefonu. Zákazníci s přístroji, jež příjem SMS zpráv s čárovým kódem nepodporují, nepřijdou zkrátka, místo „čárek“ bude při kontrole užit unikátní kód, jenž obsahuje každá SMS vstupenka. Řetězec očekává, že nový prodejní model přiláká do multikin především mladší diváky zvyklé nakupovat na internetu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).