Menu Zavřít

Místo luxusu děti. Praha 7 jim věnuje Vodárenskou věž

8. 9. 2016
Autor: Wikimedia Commons

Kompletní rekonstrukce vnějšku i vnitřku. Nepřehlédnutelnou Vodárenskou věž na Letné chce začít městská část Praha 7 opravovat do konce letošního roku. Původní projekt nechalo současné vedení radnice předělat, místo zázemí pro Dům dětí a mládeže počítal s luxusními kancelářemi. Taková přestavba by prý nenávratně kulturní památku podle starosty Prahy 7 Jana Čižinského poškodila.

CIF24

Rekostrukce potrvá podle starosty dvanáct měsíců a městskou část vyjde na 38 milionů korun, 20 milionů korun z toho pokryje dotace. O zhotoviteli by mělo jasno během podzimu. „Vodárenská věž je památkově chráněný objekt, který je v havarijním stavu a je třeba jej opravit. Sloužil dětem a mládeži (DDM) a my jej rekonstruujeme opět pro Dům dětí a mládeže a pro mateřskou školu,“ sdělil serveru euro.cz Čižinský.
 
V současnosti je věž zavřená a všechny oddíly mají náhradní prostory, po dokončení stavby se podle starosty opět vrátí zpět. Ve věži by navíc měla vzniknout jedna třída mateřské školy.
 
Smlouvu na rekonstrukci Vodárenské věže na Letné uzavřelo ještě bývalé vedení sedmé městské části. Současné vedení radnice se ale s vysoutěženým zhotovitelem stavby dohodlo na ukončení smlouvy.
 
Letenská Vodárenská věž podle encyklopedie Wikipedia původně zásobovala vodou část Holešovic a Bubenče, stavba v novorenesačním slohu, která pochází z roku 1887 až 1888, byla v roce 1913 přestavěna na bytový objekt. Někdejší budovy vodárny po demolici nahradil dům mládeže a mateřská školka.

Čtěte více:

Starosta Čižinský: Nechte Stalina být

Radnice Prahy 7 podpořila podnikání

Praha 7 poradí podnikatelům


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).