Menu Zavřít

Miura

24. 6. 2019
Autor: Euro.cz

Beskydy v moderním pojetí Moderní stavbu v srdci Beskyd obklopenou sochami Davida Černého někteří milují, jiní jí nemohou přijít na jméno. Já ji p ovažuji za umělecké dílo a další skvosty najdete i uvnitř. Hotel jako takový je oblíbeným odpočinkovým místem, ovšem na jídlo se tu často zastavují i lidé zvenku. V létě se můžete posadit na terasu s výhledem na okolní kopce a golfové hřiště.

V restauraci mě přivítala intimní potemnělá atmosféra, a tak jsem se ani sama na večeři necítila nepatřičně.

O přehnanou formálnost se tu nesnaží, prostor je velmi čistý a otevřený.

Černé stoly bez ubrusů jsou podřízeny jediné věci. Jídlu, které na ně bude servírováno.

Restauraci vede Michal Göth a již několik let tu předvádí to nejlepší, co si dokážete představit pod moderní beskydskou kuchyní. Z lokálních surovin tu vytváří pokrmy, které svou chutí evokují tradiční regionální jídla, nicméně způsobem přípravy, kombinací chutí a servírováním je posunul na vyšší úroveň. V Miuře se určitě vyplatí ochutnat degustační menu, v nabídce najdete sedmichodové, menší pětichodové i vegetariánskou verzi, k nimž si můžete dopřát vinné párování. Doufám, že v menu, které se mění každou sezonu, zůstane kyselica, v níž klasické suroviny, jako jsou slanina a kyselé zelí, doplňuje nakládaný zázvor. Výrazná chuť polévky, skvěle vybalancovaná kyselost a pěkně křupavé zelí totiž z tohoto chodu činí další výrazný důvod k návštěvě Miury. Vynikající byla i králičí roláda s pestem ze špenátu a medvědího česneku s pečenou paprikou a rajčetem. Mnohdy suché králičí maso bylo servírováno úžasně měkké a šťavnaté. Od začátku jsem se těšila na dezert, jemný makový knedlíček už jsem tu totiž ochutnala ve více verzích. Tentokrát byl podáván s vanilkovou omáčkou, ale u mě stále vede svěží podoba tvarohového základu a máku doplněného o kyselost marakuji. Před sladkým dezertem jsou servírovány kravské sýry z nedaleké farmy, dva zralé a jeden s bílou plísní, doplněné o skvěle ochucená povidla. Já bych ocenila něco trochu nápaditějšího, ale pokud neholdujete sladkému, rozhodně vás výběr potěší.

V Miuře neočekávejte dlouhé monology číšníků s popisem každého chodu, byť by si jídlo této úrovně trochu lepší prezentaci přece jen zasloužilo. Každopádně pokud pojedete do Beskyd a nestojíte o klasickou kyselicu, ale přesto chcete ochutnat lokální kuchyni, Miuru jednoznačně vyzkoušejte.

bitcoin_skoleni

Miura ? Čeladná 887 ? t: 558 761 100 ? e: ondrej.sigut@miura.cz ? www.miura.cz

  • Našli jste v článku chybu?