Menu Zavřít

Mlékař k likérům

21. 2. 2002
Autor: Euro.cz

Viktor Šebík

KARLOVY VARY (ČTK) - Společnost Jan Becher – Karlovarská Becherovka (JBKB) jmenovala Viktora Šebíka od 1. března novým provozním ředitelem. Šebík dosud působil na pozici výkonného ředitele Velvany. Ve funkci nahradí Václava Lupínka, který odešel na vlastní žádost a opustil i představenstvo firmy. Na nejbližší valné hromadě by měl být Lupínek zvolen do dozorčí rady JBKB, v níž působil dvacet let.
Šebík absolvoval Fakultu potravinářské a biochemické technologie na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze. Kariéru započal v roce 1990 ve Výzkumném ústavu mlékárenském. V roce 1992 začal získávat praktické zkušenosti v potravinářských výrobních závodech, kde postupoval od pozice technického vedoucího v Milko Liberec až po ředitele závodu společnosti Cutisin v Jilemnici.
Šebík je v krátké době druhým novým členem managementu JBKB. V lednu firma jmenovala šéfem marketingu bývalého výkonného ředitele českého a slovenského zastoupení lihovarnického koncernu Seagram Marka Holuba. Na nejbližší valné hromadě má být zvolen do představenstva firmy. Holub přestoupil do JBKB poté, co její francouzský vlastník, Pernod Ricard, koupil za 3,2 miliardy dolarů část nápojové divize kanadského Seagramu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).