Menu Zavřít

MLUVČÍ A PORADCE ZÁROVEŇ

30. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Michal Frankl

PRAHA – Bývalý náměstek ministra financí Michal Frankl (36) pracuje nyní jako ekonomický a daňový poradce v poradenské společnosti MAIN consulting. Současně působí i jako odborný mluvčí Unie svobody pro oblast veřejných financí a bankovnictví.

Frankl absolvoval gymnázium se specializací na výpočetní techniku. Po základní vojenské službě v roce 1987 nastoupil jako programátor a projektant do výpočetního střediska jihomoravského KNV. V roce 1988 zahájil dálkové studium na Vysoké škole ekonomické v Praze. Po třech letech musel studium přerušit.

Tehdy začal samostatně podnikat. Nejprve v oblasti tvorby softwaru pro ekonomiku a po složení zkoušek daňového poradce i v oblasti daňového poradenství.

WT100

V Brně se podílel na ustavení ODS. V červnu 1996 byl zvolen poslancem Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Byl členem zahraničního výboru a předsedou podvýboru pro styky s krajany. Mandátu se vzdal v roce 1997 v souvislosti se jmenováním náměstkem ministra financí. Na přelomu let 1997 a 1998 se podílel na ustavení platformy v ODS a posléze na vzniku Unie svobody. Prvního srpna 1997 byl jmenován náměstkem ministra financí, čímž převzal odpovědnost za úsek daňové legislativy, správy daní a cel a za úsek informatiky. Jako představitel ministerstva financí byl zvolen předsedou představenstva EGAP a předsedou představenstva ČEB, institucí řízených vládou pro podporu exportu. Funkci náměstka ministra vykonával do konce července 1998, kdy byl po volbách novým ministrem odvolán.

Od roku 1997 žije v Praze. Je svobodný.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).