Menu Zavřít

Mobilní aplikace zjistí cenu ojetého auta. Nabídne i inzeráty srovnatelných vozů

20. 2. 2018
Autor: Profimedia.cz

Lidé si budou moci pomocí mobilní aplikace zjistit bezplatně cenu ojetého auta. Společnost Cebia začala nabízet službu Carolina, která ocenění auta prostřednictvím identifikačního čísla VIN umožňuje. Letos očekává 50 tisíc stažení aplikace pro Android a iOS.

Cebia pro přesnou identifikaci vozidla podle VIN používá svůj systém CebiCat GT, který dosud využívali firemní partneři, například pojišťovny, nebo prodejci aut. Za loňský rok CebiCat identifikoval a ocenil 5,8 milionu vozidel.

Aplikaci Carolina podle VIN zjistí tržní cenu porovnáním inzerátů v tuzemských i zahraničních portálech, jako je Sauto.cz nebo Mobile.de. Uživatel vedle ceny dostane i výpis inzerátů srovnatelných aut. Do budoucna by měla Carolina pro uživatele hlídat důležitá data v rámci provozního cyklu vozu, například termíny STK nebo výměny lékárničky.


Prodej a nákup ojetého auta. Jak bezproblémově zařídit přepis?

registr vozidel


Od května se ocenění vozidla stane součástí i systému Autotracer, který Cebia nabízí k prověření historie ojetých vozidel. Dotaz na jeden vůz v Autotraceru vyjde na 499 korun.

V Česku se loni prodalo 750 tisíc ojetých vozidel, což představuje meziroční nárůst o sedm procent. Celkem 55 procent vozidel se prodalo na inzerát, 45 procent přes autobazary a další prodejce. V Česku se prodávaly vozy v průměru 10,1 roku staré s nájezdem okolo 172 tisíc km za cenu 202 400 korun.

EBF24

Čtěte více:

Končí vám platnost řidičského průkazu? Od roku 2018 se výměna zrychlí a zjednoduší

Miliony navíc. Úřady konečně mohou pokutovat zahraniční řidiče

Ilustrační foto

Stát a pojišťovna chtějí naučit Čechy lépe řídit. S umělou inteligencí

Hazard jménem letní pneu: holduje mu pětina řidičů


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).