Menu Zavřít

Revolut pro Čechy. Britská mobilní banka chce fungovat v korunách

28. 11. 2017
Autor: Revolut

Britská fintechová firma Revolut jedná s českými bankami o zavedení českého účtu a clearingu v korunách. Mělo by se tak stát do dvou měsíců.

Banka Revolut je výhradně mobilní. V Česku ji dnes používá necelých deset tisíc uživatelů a brzy by měla plně podporovat českou měnu.

„Máme v plánu spustit lokání český účet v průběhu jednoho až dvou měsíců. Uživatelům to umožní držet, směňovat koruny i platit a provádět převody v českých korunách,“ řekl webu Euro.cz Chad West, šéf komunikace Revolutu. Firma nyní o lokálním clearingu jedná s tuzemskými bankami, jejichž jména však nechtěla zatím sdělit.

Hlavní výhodou Revolutu je možnost směňovat mezi sebou 26 různých měn za reálné mezibankovní sazby bez poplatků, platit kartou a mít několik bezplatných výběrů ve 180 zemích. Revolut má však nastaveny maximální limity v objemu transakcí, nad jejichž rámec je třeba si koupit prémiovou verzi. Na začátku listopadu firma požádala o evropskou bankovní licenci, jejíž získání očekává v prvním pololetí příštího roku.

Pak připojí další služby jako běžný a spořicí účet, správu majetku, kdy bude možné investovat do akcií a dluhopisů. Nabídne i pojištění či možnost obchodovat s kryptoměnami včetně bitcoinu, etherea či litecoinu.


Nechtěná kreditní karta ve schránce? Pochybný trik zkouší i dcera Komerční banky

ilustrační foto


Už nyní je možné nechat si zasílat okamžitá upozornění o všech uskutečněných platbách, nechávat si automaticky třídit své výdaje dle jednotlivých kategorií anebo si nastavit týdenní rozpočet. Kartu je možné z aplikace okamžitě zablokovat, lze zrušit bezkontaktní platby či povolit zabezpečení na základě polohy.

EBF24

Revolut založili v červenci 2015 mladí bankéři Nikolay Storonsky and Vlad Yatsenko. Aplikace v listopadu překonala hranici milionu uživatelů, kterou plánuje za tři roky zdesetinásobit. Investoři do fintechové firmy dosud nalili 90 milionů dolarů, mezi nimi například fondy Index Ventures a Ribbit Capital.

Dále čtěte:

Do české fintech firmy Twisto vstoupila polská ING Bank Śląski

Světové obchodní fórum: Banky si kopou hrob, Facebook a spol. je převálcují


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).