Menu Zavřít

Móda: podzimní trendy 2009

8. 10. 2009
Autor: profit

Ačkoliv jarní sezónu vítáme s větším nadšením, podzimní počasí má své kouzlo. A ty správné trendy pro podzim a zimu 2009/2010 nám chladnější počasí rozhodně zpříjemní.

Autor: OP Prostějov

Čím naplnit svůj podzimní i zimní šatník Jako aktuální trend, který je společný pro módu uplynulého i nadcházejícího období se drží stále 80. léta. V sezóně podzim/zima 2009-10 se však již stávají hitem téměř absolutním. Osmdesátky jsou náročné, okázalé a extravagantní. Barvy zůstávají výrazné a osobité. Stejně tak styl vybízí k jedinečným kombinacím, ve kterých budete nepřehlédnutelná. Abyste vyladila celkový dojem, vytvořte i zajímavé líčení, návod najdete v článku Barva očí a barva líčení.

Silueta se směrem dolů zužuje Výrazná vycpávky a výztuže v oblasti ramenou, kožené bundy s nápadnými zipy, cvočky a velkými límci. Samozřejmě nesmí chybět úzké džíny, s extravagantním prošíváním, nášivkami, ale i proděravělé, zůstávají lesklé legíny a vysoké pasy zvýrazněné širokými pásky. Silueta je tak výrazně rozšířená v oblasti ramenou, pas je zdůrazněn a silueta se směrem dolů postupně zužuje.

Inspirace stylem Michaela Jacksona Styl nazvaný Military se objevil v kolekcích módních návrhářů již loni, ovšem teprve letos si pořádně užijeme všeho, co k tomuto stylu patří. Významně k tomu přispěla také tragická smrt Michaela Jacksona, jehož výrazný styl inspiroval letošní módu a obohatil o extravagantní prvky právě military styl. K tomu patří saka a kabátky inspirované vojenskými a vladařskými uniformami, které byly díky slavným návrhářům povýšeny na módní hit.

EBF24

Vojenské kazajky zjemní ženské sukně A tak se můžete inspirovat u velkých návrhářů sexy saky zdobenými stříbrnými a zlatými přezkami a uniformními knoflíky. Přísná „vojenská“ saka s jednoznačnou štíhlou siluetou se dají kombinovat nejen s úzkými džínami a legínami, ale také s krátkými i delšími sukněmi, takže přidají více na ženskosti a půvabu. K výběru správných doplňků se inspirujte v článku Podzimní trendy přímo pro vás.

Více na Femina.cz.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).