Menu Zavřít

Moravský nábor

28. 12. 2006
Autor: Euro.cz

Hyundai

Společnost Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) zahájila koncem prosince nábor zaměstnanců pro nošovickou továrnu. Během letošního roku chce firma přijmout zhruba 600 zaměstnanců většinou dělnických profesí.
HMMC zejména hodlá zaměstnávat obyvatele Moravskoslezského kraje a lidi, kteří z regionu dříve odešli a nyní pracují jinde, ale chtějí se vrátit. „Takoví pracovníci pro nás mají zvláštní cenu, protože jsou zaškolení a zvyklí pracovat v zahraniční firmě strojírenského, nebo dokonce automobilového typu,“ říká generální manažer HMMC pro lidské zdroje Jaromír Radkovský. Nepřímo tím potvrzuje snahu společnosti o zlákání zaměstnanců kolínské TPCA a Škody Auto, z nichž mnoho pochází ze severu Moravy.
Zaměstnanci korejské automobilky prý dostanou platy srovnatelné s tuzemskými konkurenty v oboru. „Teď neřeknu konkrétní sumu. Chceme ale být nejlepším zaměstnavatelem v Česku - co se týče mezd i benefitů,“ říká Radkovský. Při náboru chce HMMC spolupracovat s úřady práce a také třemi personálními agenturami.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).