Menu Zavřít

Mucholapka na bohaté: tryskáč, wellness a masáž s Reiki

11. 8. 2016
Autor: CC BY-SA 2.0: Aero Icarus via Flickr

Je libo masáž, lékařské vyšetření na dálku či snad meditaci a Reiki? Odvětví letecké dopravy pro zámožné zaplavily nové výstřelky, kterými soukromé aerolinky bojují o zákazníky. Kromě osobního dveřníka, luxusního cateringu či VIP vstupenek na společenské a sportovní akce jim dominují zdravotní konzultace či wellness služby přímo na palubách tryskáčů.

Lidé, kteří cestují soukromými tryskáči, se častěji zajímají o své zdraví a životní styl. Alespoň si to myslí kalifornská aerolinka XOJet a v rámci svých služeb začala klientům poskytovat zdravotní konzultace.

Diagnóza po Skypu

Před několika dny XOJet oznámila strategické partnerství se zdravotnickou korporací Summus, která poskytuje movitým klientům vysoce personalizovanou zdravotní péči a poradenství.

„XOJet a Summus se zaměřují na poskytování služeb té nejvyšší kvality,“ komentuje Bradley Stewart, výkonný ředitel XOJet, spolupráci obou firem. Služeb jejích více než dvou tisíců pečlivě vybíraných expertů budou nově moci klienti XOJet využívat prostřednictvím videokonference přímo na palubách letadel.

Zdravotní péče a monitoring tak trochu souvisí i s dalším trendem, který do sektoru privátních letů již delší dobu podle serveru Luxurydaily proniká. A tím je fenomén péče o tělo: wellness.

Podívejte se, v čem létají běžní lidé:

Podívejte se, jak Boeing 787-9 Dreamliner trénuje na leteckou show

Boeing 787-9 Dreamliner společnosti ANA

XOJet v rámci své nabídky nabízí klientům přímé lety do dvou luxusních severoamerických resortů. Výlety do lázní pak nabízí například konkurenční Jetlinx. Z široké nabídky soukromých letů do odpočinkových středisek pro bohaté pak lze vybírat například na stránkách skotského zprostředkovatele Jet-Logic.

Fenomén ale podle Camille Hohebové, ředitelky organizace Wellness Tourism Worldwide, stále častěji proniká i na samotné paluby letadel.

Přes oceán v meditaci

Vířivka, osobní lázeň či masážní stůl jsou dnes již tradiční řešení, která bohatí během svých letů využívají. Mezi ta méně obvyklá patří meditace či uklidňující osvětlení.

Takzvané holistické řešení (obsahující všechno) cestujícím na palubách soukromých tryskáčů nabízí indická podnikatelka Kristna Saikia.

 Kristna Sakia

Kristna Sakia se ve svých službách zaměřuje výhradně na miliardáře. (Foto: Google Plus)

ebf - tip - debata

Kromě meditace prý nabídka Indky obsahuje i léčivou terapii Reiki či relaxaci prostřednictvím ticha. Kristna se svými zákazníky prý nejraději pracuje na palubách letadel typu Gulfstream.

Ti, kteří na lety Gulfstreamem nemají, se prozatím musí spokojit s nabídkou velkých leteckých dopravců. Podlé Hohebové ale nemusí nutně věšet hlavu. Trendy wellness totiž v budoucnu mají pronikat i do hromadné letecké dopravy. Svědčí o tom prý rozhodnutí China Air, která svým cestujícím umožnila polohování sedadel až do vodorovné polohy.

Přečtěte si, kam na léto létá česká „smetánka“:

Dovolená za půl milionu: kam létají čeští boháči?

Údolí na havajském ostrově Kauai

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).