Menu Zavřít

Museli jsme odmítat i velké hvězdy, pyšní se Colours of Ostrava

23. 2. 2017
Autor: Colors

Pětačtyřicet minut jsme seděli s jeho agentem a jen poslouchali nové album, vzpomíná Zlata Holušová, jak se loni v září domluvilo vystoupení hvězdného Jamiroquaie v Ostravě. Šéfku Colours of Ostrava ale těší celý program festivalu.

„K tomu, že je festival tak nabitý, pomohla i změna termínu,“ tvrdí Zlata Holušová. Colours of Ostrava letos v Dolní oblasti Vítkovice proběhnou od středy 19. července do soboty 22. července, loni přitom začínaly už ve čtvrtek čtrnáctého. Díky tomu si Colours nekonkurují s německým Melt!em ani žádným jiným zásadním středoevropským festivalem.

„Některá velká jména jsme dokonce museli odmítat,“ popisuje Holušová, kam se přehlídka od svého založení v roce 2002 dostala. Letošní program skutečně vypadá „nejnašlapaněji“, velký prostor dostala stejně jako loni elektronická scéna.

Jako zatím poslední hvězdu pořadatelé oznámili vystoupení dua Justice. Francouzský projekt navazuje na kořeny tamější houseové a disko scény z 90. let a podobně jako třeba Daft Punk sází ve svých nahrávkách na ohromný stadiónový zvuk a dunivé syntezátory.

Kdy vstoupí headlineři
Středa, 19. 7. Birdy, alt-J, Imagine Dragons
Čtvrtek, 20. 7. Norah Jones, LP, UNKLE, St. Paul & The Broken Bones
Pátek, 21. 7. Midnight Oil, Moderat
Sobota, 22. 7. Jamiroquai, Justice

Justice budou letošní Colours zavírat, v sobotu 22. července kromě nich vystoupí i legendární Jamiroquai. První singly z nové desky Automaton a čerstvě i Cloud 9 dávají tušit, že o tomhle vystoupení se bude po skončení festivalu ještě dlouho mluvit.

ebf - tip - debata

Aktuální vlna čtyřdenních vstupenek se prodává za 2490 korun.

Čtěte zápisníky z loňského ročníku festivalu:

Zápisník z Ostravy: Sejdeme se u langošů

Zápisník z Ostravy: Až taneční beaty zahnaly déšť a mraky


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).