Menu Zavřít

Myslí na důchody

7. 9. 2007
Autor: Euro.cz

Česká spořitelna

Česká spořitelna (ČS) uvedla na trh první čtyři „fondy životního cyklu“ s různými investičními horizonty. Jejich výhodou je aktivní správa založená na proměnlivém podílu peněžního trhu, dluhopisů, komodit a akcií během doby trvání fondu. Poměr jednotlivých složek se s blížícím cílovým datem mění, a to od zprvu převažující akciové složky, jež historicky přináší dlouhodobě nejvyšší výnosy, až po nejkonzervativnější složení s ohledem na blížící se plánovaný rok odchodu investora do penze.
„Dlouhodobě odkládaná reforma důchodového systému vytváří stále větší tlak na vlastní iniciativu občanů. ČS fondy životního cyklu představují další alternativu ke správě osobních financí s výhledem na odchod do penze, navíc velmi likvidní,“ uvedl Radek Urban, generální ředitel Investiční společnosti ČS. „Fondy životního cyklu představují doplněk k penzijnímu připojištění i životnímu pojištění, protože kromě dluhopisů investují do akcií a komodit,“ dodal.
Za cílové datum ČS fondů životního cyklu je brán termín předpokládaného odchodu klienta do penze, finanční prostředky ve fondech nejsou vázány termíny. Klienti tedy mohou požádat o jejich vyplacení kdykoli před uplynutím doby investování. Doporučuje se však dodržet investiční horizont, který by měl investici ochránit před výkyvy trhů.

EBF24

GRAF

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).