Menu Zavřít

NA BURZU AŽ PO ÚKLIDU

7. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Bertelsmann

Frankfurt (FT) – Německý mediální kolos Bertelsmann se rozhodl před primární emisí akcií snížit náklady a prodat některé ztrátové operace. „V příštích třech letech chceme zvýšit tržby o deset procent, uvedl výkonný šéf společnosti Thomas Middelhoff. „Odteď se skutečně připravujeme na vstup na burzu, dodal.

Náklady by se měly snižovat ve všech divizích Bertelsmannu. Plány na snížení již odsouhlasila německá nakladatelská divize Gruner+Jahr a americké nakladatelství Random House.

Ve ztrátách se ocitla řada divizí firmy, hlavně Bertelsmann Music Group. Byznys knižních klubů se také propadal a nyní prochází tvrdou restrukturalizací. Řada investic, které však Middelhoff provedl, se ukazuje jako velmi dobrá a návratná.

Bertelsmann se kromě jiných bude zbavovat i minoritního podílu v internetovém portálu Lycos Europe. Divize Bertelsmannu E–commerce Group, která má za úkol koordinovat firemní internetové aktivity, se rozhodla zavřít své hamburské kanceláře. Zároveň společnost omezí investice do dalších internetových aktivit.

EBF24

O primární emisi akcií se hovoří od letošního ledna. Tehdy skupina získala třicet procent RTL Group poměrně komplikovanými převody od belgického finančníka Alberta Frera. RTL Group je největší komerční vysílací společností v Evropě a Bertelsmann v ní má nyní šedesátisedmiprocentní podíl.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).