Menu Zavřít

Na chvíli se ztratit ze světa

7. 10. 2019
Autor: Euro.cz

Jestli se rádi občas ztratíte do přírody, dál od lidí a turistů, blíž ke vzpomínkám z dětství, pronajměte si jeden z autentických apartmánů Červený Dvůr, které vypadají v podstatě jako babiččina chalupa, kam jste jako malí jezdili na prázdniny.

Všechny mají svůj vlastní vchod, kuchyni z dubového dřeva, poctivou trámovou podlahu, postele jako z pohádky. Jen mýt se nemusíte u studny, ale ve voňavé moderní koupelně.

Tohle místo založil před 12 lety Karel Šimeček s manželkou, kteří se tu o to také starají. Karel je původem dřevorubec, a tak je to kus svérázného chlapa. Práce se dřevem je mu stále blízká – velkou část chalup i dřevěnou společenskou a relaxační místnost dělal vlastníma rukama. Právě v ní si sami natočíte pivo, žízeň zaženete i jablečným moštem nebo ochutnáte slivovici či klobásky. Útratu si sami zapíšete křídou na trám, protože tady je vše založené na důvěře. Je úžasné, jak věrnou domácí atmosféru tu ti dva dokázali vytvořit. Na nic si nehrají a totéž si mohou dovolit jejich hosté.

Asi byste nečekali, že v takovém venkovském sídle najdete i wellness, ale je tu a ne ledajaké.

Relaxační koupeli v nádherné dřevěné vaně nejde odolat, v horším počasí se můžete prohřát ve finské sauně. Nabízí tu i masáže a relaxovat můžete i prostě jen na zahradě.

Až vás omrzí povalování ve všudypřítomných houpacích sítích, společenské hry nebo ping-pong, vydejte se na procházku po okolí. Nemusíte mít žádný zvláštní cíl, protože právě opuštěné louky v okolí mají to nejhezčí kouzlo. Když pak narazíte na vesničku, můžete obdivovat, jak krásně upravená je. V zimě to celé můžete v pohodě absolvovat na běžkách. Na ranní běh doporučujeme rozlehlý park, který je jen pár kroků od apartmánů a patří k zrekonstruovanému zámečku, který teď funguje jako léčebna závislostí (a jako motivace, abyste to s alkoholem ve společenské místnosti nepřeháněli).

WT100

Když náhodou pocítíte stesk po civilizaci, Český Krumlov je odtud jen asi 12 kilometrů. Nedaleko je také Lipno, Boubínský prales nebo bývalý vojenský areál Boletice.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).