Menu Zavřít

Na dovolenou jen celozávodně

20. 6. 2002
Autor: Euro.cz

Škoda Auto

MLADÁ BOLESLAV (ČTK, han) - Škoda Auto se letos na základě dohody s odbory vrací po několika letech k modelu celozávodní dovolené, který údajně vyžadovali zaměstnanci a jenž prý lépe vyhovuje i samotné firmě. Zhruba čtyři pětiny pracovníků automobilky tak čeká letos na přelomu července a srpna desetidenní celozávodní dovolená.
Jednotné volno bude mít většina pracovníků firmy v Mladé Boleslavi, Kvasinách i Vrchlabí od 29. července do 9. srpna. Na této verzi se shodli odboráři s firmou již při kolektivním vyjednávání na začátku letošního roku. V předchozích letech nebyl ve Škodě Auto určen pro letní dovolenou jeden termín, ale platil takzvaný koridor dovolených v délce šesti až osmi týdnů. Jak řekl mluvčí firmy Milan Smutný, tento model vyhovoval firmě v době, kdy měla více zapůjčeného personálu a mohla jím vykrývat uvolněná místa. V současné době se již stabilizoval kmenový personál a celozávodní dovolená je pro firmu výhodnější z hlediska plánování výroby, údržby i rekonstrukcí. „Vyhovuje to oběma stranám,“ řekl Smutný.
Místopředseda odborů Kovo v automobilce Luboš Chadalík potvrdil, že návrat celozávodní dovolené požadovala řada zaměstnanců. „Uvidíme, jak to bude vypadat. Až po ukončení dovolených to vyhodnotíme a pak budeme plánovat co dál,“ řekl Chadalík. Odboráři také přistoupili na požadavek firmy opět zavést pracovní soboty ve výrobě oktávií, které jdou v současné době dobře na odbyt.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).