Menu Zavřít

NA KOLENOU

13. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Moravia banka

Po delší pauze bude Moravia banka další malou bankou, která se vší pravděpodobností zmizí z trhu. Bankovní rada České národní banky (ČNB) vyřadila 2. září Moravia banku ze stabilizačního programu, do kterého byla zařazena v roce 1997. Současně vůči ní zahájila správní řízení o odnětí povolení působit jako banka, a to z důvodu přetrvávání závažných nedostatků v činn osti peněžního ústavu. Informoval o tom mluvčí ČNB Martin Švehla.

„V rámci zahájeného správního řízení ČNB uložila Moravia bance předběžným opatřením neotevírat nové účty a nepřijímat vklady od veřejnosti na již vedené účty s výjimkou vkladů od osob se zvláštním vztahem k bance a plateb, které souv isejí se splácením pohledávek banky, uvedl Švehla.

ebf - tip - debata

Za loňský rok skončilo hospodaření banky téměř dvousetmilionovou ztrátou, v roce 1997 bankovní dům zaznamenal ztrátu 153,5 milionu korun. Banka spravovala vklady v objemu přes devět miliard korun, poskytla téměř za sedm miliard úvěrů. Počet kl ientských účtů přesáhl koncem loňského roku 118 tisíc.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).