Menu Zavřít

Na Maltě má vzniknout banka, která bude podporovat kryptoměny

20. 12. 2018
Autor: Profimedia.cz

Maltská ekonomika chce být bezpečným přístavem pro sektor kryptoměn a pro firmy, které hodlají využívat technologii blockchain. Na ostrově má vzniknout banka, jež bude podporovat podnikatele obchodující s digitálními měnami.

Banka by měla poskytovat služby pro firmy, které obchodují s kryptoměnami nebo využívají při svém podnikání technologii blockchain. Měla by také poskytovat služby pro bohaté jednotlivce, kteří chtějí obchodovat nebo investovat do digitálních měn. Malta je přitom pro podporu sektoru s kryptoměnami nazývána také blockchainovým ostrovem.

Firma OK Blockchain Capital Limited z Hongkongu oznámila, že na Maltě spustí jako hlavní investor společnost RnF Finance Limited. U maltského regulátora má požádat o bankovní licenci. Začít fungovat by mohla zhruba v polovině příštího roku.


Winklevossové rozptylují obavy z kryptozimy. Chystají expanzi s novou aplikací

 Bratři Tyler a Cameron Winklevossové


Ředitel společnost RnF Roderick Psaila, který v bankovním sektoru pracuje 28 let a na Maltě zakládal i několik bank, uvedl, že firma má nabízet bankovní služby pro firemní klientelu, půjčovat peníze a nabízet bankovní služby a správu majetku pro bohaté klienty.

„Zaměřujeme se na velké korporace a soukromé klienty. Přístup má být takový, že nebude odmítnut nikdo předem ze žádného odvětví. Každá žádost bude posuzována případ od případu,“ vysvětlil Psaila pro server ccn.com.

Banka by měla zajišťovat podporu i při primárním úpisu mincí. Společnost chce také investovat do technologie blockchain a vývoje umělé inteligence.

KL24

„Jsme rádi, že můžeme spolupracovat s týmem bankéřů okolo Rodericka Psaily. Je vzrušující být součástí tohoto nového bankovního projektu na blockchainovém ostrově,“ dodala Tchien Jingová, partnerka firmy OK Blockchain Capital Limited.

O virtuálních měnách čtěte v rubrice Kryptoměny:

Proč se kryptoměny propadají? Může za to i válka o Bitcoin Cash

Vláda bude podporovat blockchain. Chce do Česka přilákat investice a talenty

Bitcoinový detektiv Aleš Janda: Banky ani státy nemohou mít vlastní kryptoměny

Blockchain jako záruka. Rwanda chce technologií hlídat těžbu vzácného tantalu

Maduro zamyká Venezuelu. Nový pas stojí čtyři mzdy, platit lze jen kryptoměnou

  • Našli jste v článku chybu?