Menu Zavřít

NA MILIONÁŘE NESAHAT

27. 7. 2001
Autor: Euro.cz

ABC-Time Warner

LOS ANGELES (ČTK) – Spor společnosti Walt Disney Co. a kabelového televizního systému Time Warner půjde do dalšího kola. Pět výkonných dohližitelů televizní sítě ABC, jež je dcerou Walta Disneyho, požádalo o další rozhovory s Time Warner, který minulé pondělí odpojil programy ABC ze svého televizního vysílání v jedenácti městech USA.

Důvodem sporu je výše poplatků za vysílání ABC, k níž patří sportovní síť ESPN, rodinný Disney Channel a další kanály. Zvláště popuzeně reagovali zákazníci Time Warner, kteří chtěli sledovat velmi populární show „Kdo chce být milionářem . Poté, co začali tlačit předplatitelé, politici i federální regulační orgány, musel Time Warner po devětatřiceti hodinách obnovit vysílání ve svém kabelovém systému.

MMF24

„Je zatím těžké stanovit finační dopad odpojení, řekl předseda ABC Bob Iger. Šíť ABC byla v daný den nejsledovanější a na její epizodu „milionáře se dívalo údajně téměř šestatřicet milionů lidí. „Stížnosti jsou měřítkem spokojenosti s programem a ukazují, že se nevyplatí stahovat takto populární show z vysílání, prohlásil Iger.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).