Menu Zavřít

Na moravské svatbě

25. 6. 2009
Autor: Euro.cz

Nejvýznamnější firmy slavily v Národním

Žebříček sto nejvýznamnějších firem České republiky sestavovaný Sdružením CZECH TOP 100 na základě přesně měřitelných hospodářských výsledků představil výsledky již po patnácté.
Neziskové sdružení si zakládá na tom, že ani dodatečně nežádá oceněné firmy o finanční příspěvek a veškeré akce financuje ze svých prostředků získávaných od partnerů. Ti využívají spojení se značkou CZECH TOP 100 ke svému zviditelnění před rozhodujícími osobnostmi české ekonomiky.
Letošní vyhlášení sto nejvýznamnějších firem za rok 2008 bylo nejen jubilejní, ale také originální. „Jakkoli je vyhlašování našich žebříčků vždy důstojné, chtěli jsme se letos v tom jubilejním odlišit od všech podobných ceremoniálů. Chtěli jsme připravit něco, nač ocenění i naši partneři a hosté budou dlouho v dobrém vzpomínat,“ říká předseda Sdružení CZECH TOP 100 Jan Struž.
Na scéně Národního divadla už nebyl jen řečnický pult a důstojní pánové s diplomy, nezpívaly se náročné operní árie, netančil se balet, nýbrž se rozvinula nefalšovaná moravská svatba. Osmdesát hudebníků, tanečníků a zpěváků od pěti do šedesáti let ve slováckých krojích vsáklo ke svatebním stolům vážné manažery, vysokoškolské profesory a další osobnosti. Svatební koláčky byly dovezeny čerstvé z jihovýchodní Moravy, doplnila je domácí slivovice a nejlepší víno z jižních strání. Místo diplomů obdrželi manažeři od sličné nevěsty vyšívané šerpy se svatebními vonicemi, místo suchého ohlašování oceněných vyzpívával mužský sbor jména firem, místo státnického potřásání rukou se přiťukávalo slivovicí.
Svatba pokračovala i po ceremoniálu v prostorách Národního divadla. Akci připravilo sdružení ve spolupráci se starostou Boršic u Blatnice Bohuslavem Vávrou, učitelem malotřídky v Nivnici Vlastimilem Ondrou, autorem scénáře, režisérem a šéfem produkce slováckých souborů, mužským sborem Boršičané, ženským sborem Nivnička, kapelou Boršičanka, dětmi ze souborů Kuřátko z Bánova, Malá Nivnička z Nivnice, slováckými pekařkami, řezníky, sýraři, vinaři, šičkami a vyšívačkami krojů. Blahoslavený kraj a lidé pod Svatým Antonínkem!

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).