Menu Zavřít

Na počátku byla koza

6. 10. 2004
Autor: Euro.cz

MALO, ALBERTO GUARDIANI, CP COMPANY, STONE ISLAND, CORSO HAVELSKÁ

MALO

Na počátku byla koza

Značka Malo je synonymem pro luxus a nejvyšší světovou kvalitu v oblasti kašmíru a kůže. Velice kvalitní a speciální kašmírové vlákno řídí celou historii společnosti Malo od jejího založení v roce 1972.
Vlákno poskytuje „kašmírová“ koza Hircus Engagrus. Je to neohrožený silný druh přežívající na místech, kde se teplota po většinu roku pohybuje až okolo minus 40 stupňů. Společnost Malo se rozhodla jít přímo ke zdroji, což jí umožňuje oddělit k dalšímu zpracování nejkvalitnější vlákna a přinést na trh prakticky dokonalý produkt.
Strategie IT HOLDING, se kterou společnost začala v roce 1999, obnovila ideu, jež tu byla při založení firmy, a to důraz na kvalitní surový materiál, jedinečnou technologii a kreativitu interpretující životní styl. Díky tomu Malo své zákazníky našlo mezi těmi nejzvučnějšími jmény. Společnost otevřela okolo třiceti obchodů od Londýna, přes Paříž, New York, Aspen až po Tokio a Prahu.
Dnes je Malo na trhu s luxusním zbožím největším specialistou v oblasti kašmíru a kůže, v duchu kréda společnosti: Ruce to chtějí vidět, oči laskat.

ALBERTO GUARDIANI

Lehkomyslnost a vzpoura

Kolekce této značky pro sezonu podzim/zima je v duchu 80. let. Ta byla poznamenána politickými, sociálními i kulturními změnami, přesto oslavovala bohatství, okázalost a luxus. Stejně jako obuv značky Alberto Guardiani.
Pánská linie ukazuje na vnímavého muže bez předsudků. Je ušita z materiálů, jako je pštros, ještěrka, krajta, odbarvená lama či teletina. Barvy jsou velmi tmavé s červeným či dvoubarevným nádechem a nechybí ani černo-bílá klasika.
Jedním z největších kontrastů je vzpoura a lehkomyslnost se strohostí a jedinečnou extravagancí. Tyto protiklady sjednocují a harmonizují dámskou i pánskou linii obuvi.

CP COMPANY

Elegance uniforem

Tato sportovní firma se objevila v Ravarinu v roce 1974, tehdy jako Chester Perry. Až v roce 1975 si změnila jméno na CP Company. Druhá obchodní značka společnosti CP Company - Stone Island dostala podobu v roce 1982.
Novou pánskou kolekci společnosti CP Company inspirovaly dva styly: tradiční vojenské uniformy a pracovní oblečení, jejichž neustálý výzkum umožnil CP Company posbírat 40 000 kusů oděvů. Tato sbírka je základním dědictvím a know-how společnosti.
„Historické kusy“ v kolekci této značky jsou doprovázeny elegantní a vždy funkční novou tematikou zaměřenou na vývoj současné poptávky. Oblečení je pro muže a pár posledních sezon i pro ženy, jejichž práce a volný čas je založen na metropolitních dimenzích.

STONE ISLAND

Na hranici science-fiction

Tato značka tlačí hranice výzkumu stále kupředu v každé nové kolekci – používají se nové materiály, vlákna i textil, který nebyl nikdy dříve v oděvním průmyslu používán. Právě proto vznikají jedinečné, originální a velmi odlišné „kusy“.
V popředí kolekce pro podzim/zimu je modrá barva. Materiály jsou vysoce odolné a mají metalické efekty. V této kolekci je také použita nová technika zapracování bavlny mezi dvě kaučuková vlákna, čímž vzniká materiál nepromokavý a větru odolný. Outdoorové bundy se vyrábějí z nylonových vláken, která jsou vakuově vrstvena mikroskopickou nerez ocelí používanou v letecké technologii. Netrhavé látky, polyamidová či nylonová vlákna používaná v konstrukčním průmyslu… to je jen zlomek z filozofie firmy Stone Island.
Kolekci ožívají gumové detaily, které dodávají věcem sportovní vzhled. Jejich typickým znakem je metalický povrch s odlesky zelené a oranžové.

CORSO HAVELSKÁ

Vydejte se do velehor

MMF24

V nově otevřeném butiku Corso Havelská v Havelské ulici v Praze najdete street stylovou módu těch nejvyhlášenějších značek. Jde převážně o limitované série a originální kousky oblečení. Jednou ze značek v butiku Corso je americká linie Paul Frank, která vám nabídne streetstylové oblečení a doplňky. Na své si zde přijdou i milovníci fotbalu, a to značkou Pantofola D´Oro. A pokud se vám zalíbily boty Umy Thurman v kultovním snímku Kill Bill, máte šanci je tady koupit. Jedná se o limitovanou sérii značky Oasic – Tiger, první v České republice. Kromě další limitované série sportovní značky Adidas tu najdete i značku Melt Jeans, která se specializuje na sportovní trička, a značku PF Flyers, která vám nabídne sportovní boty.
Poslední, avšak neméně známou značkou, je firma Moncler – „status symbol“ v oblasti péřových bund. Tato značka byla založena v roce 1952 Reném Ramillonem v MONestrier de CLERmont v oblasti Grenoblu. MONCLER byl od počátku spojován s horskými expedicemi jako výrobce výbavy, o pár let později byla značka oficiálním partnerem francouzské reprezentace alpského lyžování na zimních olympijských hrách v Grenoblu. Proslulost po celém světě zajistilo této značce použití prachového peří DUVET.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).