Menu Zavřít

Na vlně konjunktury

26. 1. 2007
Autor: Euro.cz

Mittal Steel Ostrava

Největší české ocelárny - společnost Mittal Steel - loni vyrobily 3,063 milionu tun oceli. V porovnání s rokem 2005 to je o 396 milionů tun více. Firmě se dařilo navýšit výrobu především kvůli přetrvávající poptávce a příznivým cenám na trhu. „Přestože jsme se v závěru roku potýkali se snížením poptávky, uplynulý rok byl pro firmu úspěšný,“ komentoval výsledky generální ředitel společnosti Gregor Münstermann.
Mittal Steel Ostrava je další českou ocelárnou, jež v loňském roce těžila z pokračující konjunktury trhu, neboť rekordní loňskou výrobu před několika týdny ohlásily i Třinecké železárny. Navíc lze předpokládat, že poptávka po ocelářské produkci poroste i v letošním a následujícím roce. Odborníci hovoří o další konjunkturní vlně, kterou potáhne především spotřeba ocelářských výrobků v Číně a Indii.
Firma Mittal Steel Ostrava je součástí světové ocelářské skupiny Arcelor Mittal, po fúzi se společností Vysoké pece Ostrava zaměstnává 8600 lidí. V účetním roce 2005, tedy od března 2005 do konce února 2006, firma vydělala po zdanění 4,644 miliardy korun. Obrat dosáhl výše 57,057 miliardy korun.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).