Menu Zavřít

NAJALI SI ŠPANĚLY

19. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Zbrojovka Brno

Kumulovanou ztrátu ve výši bezmála tří set milionů korun rozhodli akcionáři brněnské Zbrojovky uhradit snížením základního jmění na 460 milionů korun z původních 768 milionů. Nominální hodnota akcií tak poklesne z tisíce korun na šest set. Vede ní podniku tím reagovalo na doporučení auditorské firmy Ernst & Young.

Loni na jaře koupila asi 47 procent brněnského podniku Zeveta Bojkovice. Ta angažovala tým šesti pracovníků španělské automobilky Seat, kteří mají za úkol najít Zbrojovce nové odbytové možnosti a snažit se zlevnit výrobu.

MMF24

Zbrojovka očekává, že za loňský rok utrží zhruba 540 milionů korun. Více než polovina produkce našla odbyt v zahraničí, a to hlavně v N ěmecku a Francii. Firma, jež zaměstnává 980 pracovníků, od roku 1992 hospodařila se ztrátou, ale loni v září se jí již podařilo dostat do černých čísel. Přesto vykáže i za loňský rok účetní propad pět až patnáct milionů korun kvůli zúčtová ní opravných položek loňských let. Letos podnik plánuje utržit až šest set milionů korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).