Menu Zavřít

Najděte správný obor podnikání

20. 4. 2020
Autor: Euro.cz

Hledáte nové uplatnění? Zamyslete se, v jakém oboru se chcete realizovat

Uvažujete o své další pracovní budoucnosti? Jsou lidé, kteří nikdy nedokážou vystoupit ze zaměstnaneckého poměru. Jejich hlavní obavou je strach z neúspěchu v podnikání. Často tito lidé sledují ty úspěšné a přemýšlejí, jaké by to bylo pracovat na své vlastní firmě, kterou by jednou mohli odkázat dětem. Podnikání je totiž vklad do budoucnosti, a to nejen té nejbližší. Ale i neúspěch se dá do jisté míry eliminovat, pokud se rozhodnete následovat odzkoušený model. Právě takto funguje franšíza.

Dostanete se snadno do oboru, ve kterém jste se doposud nepohyboval, budete mít parťáka, který vás povede, a hlavně, získáte možnost pracovat pod zavedenou, známou značkou. To vše zásadně usnadní první podnikatelské kroky.

Zvažte bariéry vstupu a potenciál segmentu

Dalším zásadním rozhodnutím je najít si správnou příležitost.

Objevit segment, který by nebyl obsazen konkurencí a kde by bariéry vstupu byly minimální, je dnes prakticky nemožné.

Proto se řada podnikatelů místo toho zaměřuje na segmenty, které mají budoucnost a ve kterých leží potenciál. Jenže který obor je takový, že se ho nedotknou výkyvy ekonomiky a další vlivy? Jedním z takových „nesmrtelných“ oborů jsou reality.

Zajímavé jsou proto, že nabízejí příležitost za jakéhokoli období. Ať se ceny nemovitostí pohybují jakýmkoli směrem, trh se nikdy nezastaví. Může krátkodobě dojít k ochlazení, k menšímu počtu transakcí na trhu, ale tyto výkyvy jsou v dlouhém období jen krátkou epizodou. Jednoduše jde o trh, který nikdy nezmizí. Naopak, jak se ukazuje na vzoru ze zahraničí, jeho význam neustále roste.

Nechte se vést

O to, že se v realitách nevyznáte, se vůbec nemusíte obávat.

Koncept, který RE/MAX v rámci své franšízy nabízí, vychází z opakování léty vyzkoušeného, celosvětově prověřeného modelu. Ten zaručuje úspěch všem, kteří ho budou následovat.

EBF24

Není náhodou, že síť RE/MAX je celosvětovou jedničkou v realitním byznysu. Vy jako majitel kanceláře patřící pod její křídla můžete být dalším úspěšným podnikatelem. Získáte oporu v zavedené a zkušené značce, provedeme vás začátky, budeme stát při vašem boku v rámci každého důležitého rozhodnutí. To vše vám pomůže vybudovat firmu, kterou můžete jednou předat svým dětem.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).