Menu Zavřít

Nakupovali z konkurzu

29. 3. 2007
Autor: Euro.cz

Automotive Czech Mgr.

CIF24

Minimálně o třicet procent by letos měla vzrůst výroba závodu na karosářské díly pro autoprůmysl v Rapotíně na Šumpersku. Tamního a tradičního karosářského producenta VAB, jenž byl od loňského října v konkurzu, koupila společnost Automotive Czech. „V plánu máme restrukturalizaci a stabilizaci podniku, investice do strojního vybavení a obchodní expanzi na světových trzích,“ říká Miroslav Slaný, mediální zástupce Automotive Czech.
Kromě třicetiprocentního nárůstu výroby a ročního obratu ve výši 200 milionů korun chce nové vedení zvýšit růst přidané hodnoty na úroveň odpovídající 50 milionům korun. Podnik chce snížit režijní a fixní náklady na minimální možnou úroveň. „Obchodní politika bude zaměřena na získání strategických partnerů a diverzifikaci odběratelského portfolia. Kromě toho chceme dále prohlubovat spolupráci se současnými partnery,“ dodává Slaný.
Společnost vyráběla karosářské díly pro automobilový průmysl od počátku devadesátých let. Do roku 2001 byla hlavním odběratelem Škoda Auto. Největší „boom“ ve své historii zaznamenal závod v roce 1998, kdy jeho roční tržby dosahovaly 791 milionů korun. Po roce 2000 nastala éra stagnace a úpadku, způsobeného zejména chybnými kroky vedení VAB. Slaný doplňuje: „To vedlo až k platební neschopnosti a prohlášení konkurzu na majetek společnosti loni v říjnu.“

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).